09 Februarie 2018Sursa: BP-IPJ Argeş

Buletin de presa 9 februarie 2018

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

 

 

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor municipale şi orăşeneşti de poliţie rutieră au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 234 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 60.400 de lei, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de circulație 21 de permise de conducere și au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

 

  •  

 

 

Reținut pentru infracțiuni rutiere

 

 

Polițiștii Biroului Rutier Pitești, sub coordonarea procurorului din cadru Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, conducerea pe drumurile publice unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care la momentul prelevării mostrelor biologice are o imbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge și furt în scop de folosință.

Polițiștii au stabilit că în data de 7 februarie a.c., M.B., de 22 de ani, din Costești, profitând de neatenţia unui prieten, ar fi sustras autovehiculul şi l-ar fi condus fără a deţine permis de conducere şi aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Tânărul a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

 

  •  

 

 

Conducea fără drept

 

 

În data de 08 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Schitu Golești l-au depistat pe D.A., de 43 de ani, din comuna Aninoasa, care conducea un autoturism pe DN73C, în aceeași comună, fără a poseda permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală conform art. 335 din Codul Penal.

 

  •  

 

 

Activităţi de combatere a delictelor silvice

 

 

Polițiștii Serviciului Ordine Publică Argeș și cei ai Secției de Poliție Rurală Rucăr, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Ploiești au efectuat un control la o societate comercială cu profil de activitate exploatări forestiere.

În urma controlului s-a constatat că societatea comercială a exploatat material lemnos în afara termenelor prevăzute în autorizația de exploatare.

Societatea comercială a fost sancționată contravențional, conform Legii 171/2010 cu amendă în valoare de de 10.000 lei.

 

  •  

 

 

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Argeș au acționat pe raza de competență, pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos, ocazie cu care au depistat 6 persoane cu vârste cuprinse între 24 și 52 de ani, care transportau pe drumurile publice sau deţineau peste 8 m.c. material lemnos, diverse esenţe, fără documente legale de proveniență.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 11.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat ocoalelor silvice competente.

 

  •