16 Aprilie 2018Sursa: BP-IPJ Argeş

Buletin de presa 16 aprilie 2018

Sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri

 

 

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor municipale şi orăşeneşti de poliţie rutieră au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 177 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 55.874 de lei, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de circulație 16 permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

 

Exemplu:

 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat pe O.I., de 19 ani, din comuna Rătești, care conducea un autoturism pe Bld. Republicii, fiind înregistrată de aparatul radar cu viteza de 111 km/h.

Tânăra a fost sancționată contravențional conform OUG nr. 195/2002 cu amendă în cuantum de 1305 lei, iar ca măsură complementară a fost reținut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

 

  •  

 

 

Conducea sub influenţa băuturilor alcoolice

 

 

În ziua de 15 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung l-au depistat pe S.G., de 60 de ani, din comuna Mioarele, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 737, aflându-se sub influența băurutilor alcoolice.

Bărbatului i-au fost recoltate două probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal.

 

  •  

 

 

Conducea fără drept un moped neînmatriculat

 

 

În ziua de 15 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Albota au depistat un minor de 15 ani, din comuna Căteasca, în timp ce conducea un moped, fără a poseda permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334 şi 335 din Codul Penal.

 

  •  

 

 

Activităţi de combatere a contrabandei cu ţigări

 

 

În ziua de 15 aprilie a.c., poliţiştii din cadul Secţiei 1 Poliţie Piteşti l-au depistat pe I.G., de 55 de ani, din Piteşti, care deţinea 400 de ţigarete nefiscalizate.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 270 din Legea 86/2006R privind Codul Vamal al României, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

 

  •