15 Mai 2018Sursa: BP-IPJ Argeş

Buletin de presa 15 mai 2018

Sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri

 

 

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor municipale şi orăşeneşti de poliţie rutieră au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto asupra riscurilor la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii rutieri au aplicat 165 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 45.752 de lei, au reținut în vederea suspendării dreptului de circulație 16 permise de conducere şi au retras 8 certificate de înmatriculare.

 

  •  

 

 

Autor identificat de poliţişti

 

 

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Costeşti au continuat cercetările într-un dosar penal şi l-au identificat pe P.I., de 45 de ani, din Buzoeşti, bănuit de săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Bărbatul este bănuit că, în noaptea de 12/13 mai a.c., ar fi pătruns prin efracţie în incinta unui local, în afara orelor de program, de unde ar fi sustras băuturi alcoolice. Prejudiciul a fost estimat la aproximativ 1.500 de lei.

Bărbatul a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, iar la data de 14 mai a.c., cel în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere punere în mișcare a acțiunii penale și arestare preventivă. Unitatea de parchet a dispus sesizarea Judecătoriei Costești, care a încuviinţat măsura arestării preventive, pentru o perioadă de 30 zile.

Cercetările continuă, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

 

  •  

 

 

Cercetări finalizate

 

 

Polițiștii Secției 2 Poliție Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

În urma cercetărilor, poliţiştii l-au identificat pe S.I.F., de 23 de ani, din comuna Bîrla, bănuit că, în noaptea de 7 spre 8 martie a.c., ar fi pătruns prin efracţie în incinta unei societăţi comerciale din Piteşti, de unde ar fi sustras ţigări şi bunuri a căror valoare a fost estimată la circa 1.000 de lei.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti cu propunere de trimitere în judecată.

 

  •  

 

 

Acțiuni pentru combaterea braconajului piscicol

 

 

Polițiștii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Piteşti, au acționat pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol în zona Barajului Tudor Vladimirescu.

Aceștia au depistat doi bărbaţi care pescuiau fără a avea autorizaţii legal emise.

În urma celor constatate, cei doi au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare totală de 600 de lei, conform OUG 23/2008, fiind dispusă şi măsura complementară a confiscării echipamentelor specifice de pescuit.

 

  •  

 

 

Conduceau sub influenţa băuturilor alcoolice

 

 

În seara zilei de 14 mai a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Lunca Corbului l-au identificat pe D.F., de 60 de ani, din oraşul Roşiori de Vede, judeţul Teleorman, care a condus un autoturism, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

 Bărbatului i-au fost recoltate două probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal.

 

  •  

 

 

În ziua de 14 mai a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Costeşti l-au depistat pe R.I., de 59 de ani, din comuna Bogaţi, care a condus un autoturism pe DN 65A, pe raza localităţii Buzoeşti, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 75 km/h. Totodată, cel în cauză se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 580 de lei conform OUG 195/2002 şi a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal.

 

  •