13 Martie 2018Sursa: BP-IPJ Argeş

Buletin de presa 13 martie 2018

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

 

 

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor municipale şi orăşeneşti de poliţie rutieră au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 172 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 45.000 de lei, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de circulație 19 permise de conducere și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

 

  •  

 

 

Cercetări finalizate de polițiști

 

 

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie.

Din cercetări, polițiștii au stabilit că, în seara zilei de 11 februarie a.c., cel în cauză ar fi sustras un portofel din buzunarul unui bărbat, iar ulterior, pentru a-şi asigura scăparea şi pentru a păstra bunul acesta ar fi agresat partea vătămată.

Prejudiciul a fost recuperat şi restituit persoanei vătămate.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunerea de trimitere în judecată.

 

  •  

 

 

Depistat conducând cu viteză excesivă

 

 

Polițiștii Biroului Rutier Pitești l-au depistat pe N.A., de 22 de ani, din Pitești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Negru Vodă din municipiul Pitești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu o viteză de 114 km/h.

Tânărul a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002 cu amendă în valoare de 1305 lei și i-a fost reținut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce, pentru 90 de zile.

 

  •  

 

 

Depistat conducând fără drept

 

 

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albeștii de Argeș l-au depistat pe F.I., de 26 de ani, din comuna Corbeni, care conducea un autoturism pe DN 7C, fără a poseda permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.

 

  •