13 Aprilie 2018Sursa: BP-IPJ Argeş

Buletin de presa 13 aprilie 2018

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

 

 

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor municipale şi orăşeneşti de poliţie rutieră au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Aceștia au efectuat controale pe principalele artere rutiere pentru depistarea și tragerea la răspundere a conducătorilor auto care, prin nerespectarea prevederilor codului rutier, pun în pericol ceilalți participanți la trafic.

Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii rutieri au aplicat 168 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 37.249 de lei, au reținut în vederea suspendării dreptului de circulație 8 permise de conducere şi au retras 2 certificate de înmatriculare.

 

  •  

 

 

Conducea fără drept

 

 

Poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Piteşti l-au depistat pe T.M., de 22 de ani, din Piteşti, care conducea un autoturism pe bulevardul Fraţii Goleşti din Municipiul Piteşti, având dreptul de a conduce suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.

 

  •  

 

 

Mandate puse în executare de poliţişti

 

 

În ziua de 12 aprilie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale Argeș l-au indentificat pe P.B.C. de 36 de ani, din Piteşti, urmărit la nivel naţional. Pe numele acestuia, Judecătoria Piteşti avea emis un mandat de executare a pedepsei închisorii, cel în cauză fiind condamnat la un an şi 10 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Bărbatul a fost încarcerat.

 

  •  

 

 

În ziua de 12 aprilie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale Argeș, au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Piteşti, privind pe M.G.D. de 21 de ani, din Piteşti, condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată.

Bărbatul a fost încarcerat.

 

  •  

 

 

Comercializa pesticide expirate

 

 

În ziua de 12 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat un control la o societate comercială cu profil de activitate vânzarea de produse de uz fitosanitar agricol, cu sediul pe raza comunei Bradu, județul Argeș.

În urma controlului a fost identificată cantitatea totala de 582 litri produse de protectie a plantelor de diferite tipuri, cu termenul de valabilitate expirat, devenite deșeuri, care nu au fost eliminate conform prevederilor O.U.G. 195/2005.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de ,,neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor si preparatelor periculoase care au devenit deșeuri”, conform O.U.G. 195/2005, substanțele fiind indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

 

  •