12 Octombrie 2017Sursa: BP-IPJ Argeş

Buletin de presa 12 octombrie 2017

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

 

 

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor municipale şi orăşeneşti de poliţie rutieră au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 176 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 46.510 de lei, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de circulaţie 12 permise de conducere și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

 

  •  

 

 

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albeștii de Argeș au depistat-o pe R.N., de 31 de ani, din comuna Țițești, în timp ce conducea un autoturism, pe DC 260 - Dumirești, comuna Albeștii de Argeș, fără a deține permis de conducere. 

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.

 

  •  

 

 

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni, l-au depistat pe B.P.P., de 73 de ani, din comuna Davidești, județul Argeș, în timp ce conducea un autoturism, având dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.

 

  •  

 

 

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni l-au depistat pe B.M.E., de 32 de ani, din Mioveni, în timp ce conducea un autoturism care avea autorizația de circulație expirată. 

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334 din Codul Penal.

 

  •  

 

 

Mandat pus în executare de polițiști

 

 

În data de 11 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale l-au identificat pe B.M.C. de 39 de ani, din municipiul Pitești, urmărit la nivel național și internațional, pe numele căruia Tribunalul Teleorman a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la 6 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea de infracțiuni de crimă organizată.

Bărbatul a fost depistat pe raza municipiului Buzău. Acesta a fost încarcerat în Penitenciarul Buzău.

Pentru depistarea bărbatului, polițiștii au beneficiat de suportul de specialitate a Brigăzilor de Operațiuni Speciale Buzău și Pitești și de colaborarea cu Serviciul Investigații Criminale Buzău.

 

  •  

 

 

Prejudiciu recuperat de polițiști

 

 

Polițiștii  din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au efectuat cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Din cercetări polițiștii au stabilit că P.D. și V.L., ambele de 24 de ani, din comuna Băiculești, ar fi sustras un telefon mobil din buzunarul unui tânăr de 20 de ani din comuna Călinești, în timp ce se afla într-un complex comercial situat pe strada Depozitelor.

Prejudiciul de 1500 lei a fost recuperat în totalitate și predat părții vătămate.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

 

  •