12 Martie 2018Sursa: BP-IPJ Argeş

Buletin de presa 12 martie 2018

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

 

 

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor municipale şi orăşeneşti de poliţie rutieră au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 162 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 50.000 de lei, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de circulație 14 permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

 

  •  

 

 

Acţiune pentru diminuarea riscului rutier

 

 

În zilele de 10 şi 11 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor municipale şi orăşeneşti de poliţie rutieră, au desfăşurat o acţiune pentru diminuarea riscului rutier prin verificarea respectării regimului de viteză în deplasarea pe drumurile publice.

Acţiunea a avut ca scop prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi constatarea şi sancţionarea abaterilor la regimul circulaţiei pe drumurile publice, în principal în ceea ce priveşte respectarea regimului de viteză în deplasarea pe drumurile publice, precum și abaterile săvârşite de şi faţă de pietoni şi de alte categorii de participanţi la trafic.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 395 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 115.000 de lei, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de circulație 32 de permise de conducere și au fost retrase 12 certificate de înmatriculare, fiind constatate şi 5 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Dintre sancţiunile amintite, 245 au fost aplicate ca urmare a nerespectării regimului de viteză, iar 16 dintre permisele de conducere au fost reţinute pentru depăşirea cu peste 50 km/h a vitezei de deplasare pe sectorul de drum unde a fost constatată abaterea.

Acțiuni similare vor fi desfășurate în zilele următoare.

 

  •  

 

 

Conduceau sub influența băuturilor alcoolice

 

 

În noaptea de 11 spre 12 martie a.c., polițiștii Secţiei nr. 3 Poliție Pitești, l-au depistat pe V.I., de 37 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe strada Libertății din municipiul Pitești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală conform art. 336 din Codul Penal.

 

  •  

 

 

În ziua de 11 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni, l-au depistat pe D.D., de 48 de ani, din comuna Leordeni, care conducea un autoturism pe DN 7 Leordeni, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală conform art. 336 din Codul Penal.

 

  •  

 

 

Conducea fără drept

 

 

În ziua de 11 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Buzoești, l-au depistat pe S.D., de 22 de ani, din comuna Recea, care conducea un moped pe raza comunei Recea, fără a poseda permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală conform art. 335 din Codul Penal.

 

  •