12 Februarie 2018Sursa: BP-IPJ Argeş

Buletin de presa 12 februarie 2018

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

 

 

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor municipale şi orăşeneşti de poliţie rutieră au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 193 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproape 60.000 de lei, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de circulație 24 de permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

 

  •  

 

 

Reținuţi de polițiști

 

 

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Piteşti au reţinut pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, pe O.M.C., de 23 de ani, din Davideşti, bănuit de săvârşirea infracţiunii de loviri sau alte violenţe.

Din cercetări, poliţiştii au stabilit că, în data de 6 februarie a.c., pe fondul unui conflict spontan, cel în cauză ar fi lovit persoana vătămată cu un obiect contondent.

Tânărul a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

 

  •  

 

 

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Piteşti au reţinut pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, pe G.M.C., de 32 de ani, din comuna Uda, bănuit de săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.

În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că, în seara zilei de 11 februarie a.c., în timp ce se afla într-un local de pe raza municipiului Piteşti, bărbatul ar fi sustras din geaca persoanei vătămate un portofel conţinând suma de circa 1500 de lei şi documente personale. Acesta a fost observat de persoana vătămată, care l-a urmărit, iar când i-a solicitat restituirea portofelului, a fost agresat fizic de cel în cauză pentru a păstra bunul sustras şi a-şi asigura scăparea.

Bărbatul a fost depistat, iar prejudiciul a fost recuperat şi restituit persoanei vătămate.

Faţă de cel în cauză a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

 

  •  

 

 

Conducea fără drept şi sub influenţa băuturilor alcoolice

 

 

În ziua de 11 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni l-au depistat pe D.P.M., de 19 ani, din Mioveni, care, în timp ce conducea un autovehicul pe strada 7 septembrie 1485 din Mioveni, fără a poseda permis de conducere, ar fi produs un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale.

Tânărul se afla sub influența băuturilor alcoolice. Acestuia i-au fost recoltate două probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală conform art. 335 şi 336 din Codul Penal.

 

  •  

 

 

Activităţi pentru combaterea delictelor silvice

 

 

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Argeș au acționat pe raza de competență, pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos, ocazie cu care au depistat 8 persoane cu vârste cuprinse între 17 și 62 de ani, care transportau pe drumurile publice cu atelaje sau mujloace de transport auto aproape 4,5 m.c. material lemnos, diverse esenţe, fără documente legale de proveniență.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 45.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat ocoalelor silvice competente.

 

  •