11 Octombrie 2017Sursa: BP-IPJ Argeş

Buletin de presa 11 octombrie 2017

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

 

 

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor municipale şi orăşeneşti de poliţie rutieră au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 136 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 36.294 de lei, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de circulaţie 7 permise de conducere și au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

 

  •  

 

 

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș, l-au depistat pe C.L.I., de 45 de ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinți, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334 din Codul Penal. 

 

  •  

 

 

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albeștii de Argeș, l-au depistat pe G.E.I., de 32 de ani, din comuna Albeștii de Argeș, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.

 

  •  

 

 

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni l-au depistat pe M.G.M., de 40 de ani, din municipiul Pitești, în timp ce conducea o autoutilitară neînmatriculată.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal.

 

  •  

 

 

Cercetări finalizate de polițiști

 

 

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au finalizat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, furt în scop de folosință, punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

Din cercetări, polițiștii au stabilit că în noaptea de 12 spre 13 august a.c. R.L.M. de 20 ani, N.G. de 19 ani, ambii din Pitești și B.R.I. de 32 ani din comuna Rociu, ar fi sustras un autoturism de pe raza municipiului Pitești pe care ulterior ar fi montat placuțe de înmatriculare false și l-ar fi condus pe drumurile publice, până pe raza localității Boteni, fără a poseda premise de conducere.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de întocmire a rechizitoriului și trimitere in judecată.

 

  •  

         

 

Bărbați reținuți de polițiști

 

 

Polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt.

Din cercetări polițiștii au stabilit că în perioadele 24 august - 04  septembrie a.c., C.S.V., de 45 ani, și L.L.T., de 35 de ani, ambii din municipiul Câmpulung, prin distragerea atenției angajaților ar fi sustras țigarete și băuturi alcoolice dintr-un magazin situat într-un complex comercial din municipiul Pitești.

Prejudiciul cauzat fiind de apoximativ 500 de lei.

Barbații au fost reținuți pe bază de ordonanță pentru de 24 ore. Dosarul urmează a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și luarea unor măsuri preventive.

 

  •  

 

 

Persoane cercetate pentru infracțiuni silvice

 

 

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Drăganu, continuă cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere ilegală și furt de arbori.

Din cercetări polițiștii au stabilit că U.G., de 62 de ani, din comuna Cuca, ar fi tăiat fără drept și ar fi sustras 3 arbori de esență fag din fondul forestier national situate pe raza comunei Cuca.

Materialul lemnos, în cantitate de 4,7 m.c., a fost ridicat în vederea confiscării și predat Ocolului Silvic Cotmeana.

 

  •