11 Februarie 2018Sursa: BP-IPJ Argeş

Buletin de presa 11 februarie 2018

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

 

 

În ultimele 48 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor municipale şi orăşeneşti de poliţie rutieră au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 401 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 122.900 de lei, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de circulație 33 de permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

 

  •  

 

 

Conduceau fără drept

 

 

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Stâlpeni l-au depistat pe R.C., de 20 de ani, din Coșești, care conducea un autoturism pe raza aceleiași comune, fără a poseda permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală conform art. 335 din Codul Penal.

 

  •  

 

 

De asemenea, la data de 10 februarie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Stâlpeni l-au depistat pe D.I., de 49 de ani, din comuna Voinești, judeţul Dâmbovița, care conducea un autoturism pe DJ731 - Dârmănești, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală conform art. 335 din Codul Penal.

 

  •  

 

 

Conduceau vehicule neînmatriculate

 

 

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Domnești l-au depistat pe A.I., de 36 de ani, din comuna Musăteşti, care conducea un autoturism neînmatriculat pe DJ703I, având montate placuțe cu numere de înmatriculare atribuite altui autovehicul.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală conform art. 334 din Codul Penal.

 

  •  

 

 

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni l-au depistat pe D.G., de 37 de ani, din Topoloveni, care conducea un moped neînmatriculat pe D.N. 7 – Topoloveni, având montate placuțe cu numere de înmatriculare atribuite altui autovehicul.

De asemenea, polițiștii au constatat că bărbatul nu deținea permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală conform art. 334 și 335 din Codul Penal.

 

  •  

 

 

Polițiștii Secției 3 Poliție Pitești l-au depistat pe R.O., de 40 de ani , din Piteşti, care conducea un autoturism neînmatriculat pe str. Calea Drăgășani, având montate placuțe cu numere de înmatriculare atribuite altui autovehicul.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală conform art. 334 și 335 din Codul Penal.

 

  •  

 

 

Conducea sub influența alcoolului

 

 

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni l-au depistat pe B.C., de 29 de ani, din Mioveni, care conducea un autoturism pe str. Ion Pillat, aflându-se sub influența alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate două probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală conform art. 336 din Codul Penal.

 

  •  

 

 

A refuzat recoltarea de probe biologice

 

       

Polițiștii Biroului Rutier Curtea de Argeș l-au depistat pe M.F., de 56 de ani, din comuna Poienarii de Argeș, care conducea un autoturism pe DJ.678A – pe raza comunei Poienarii de Argeș, aflându-se sub influenţa alcoolului.

Bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală conform art. 337 din Codul Penal.

 

  •  

 

 

Acțiune pentru menținerea unui climat de siguranță publică

 

 

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeş au acționat pe municipiului pentru prevenirea și combaterea faptelor ce aduc atingere vieții, sănătății și integrității corporale, a patrimoniului public și privat, pentru depistarea persoanelor urmărite și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

Au fost controlate două localuri publice şi au fost legitimate 160 de persoane.

În urma controalelor, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 5200 de lei, conform prevederilor Legii 61/1991 şi Legii 349/2002.

La acţiune au participat şi jandarmi.

 

  •