11 August 2017Sursa: BP-IPJ Argeş

Buletin de presa 11 august 2017

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

 

 

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor municipale şi orăşeneşti de poliţie rutieră au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 114 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 37.940 de lei și au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de circulaţie 6 permise de conducere și au retras 7 certificate de înmatriculare.

 

  •  

 

 

Conducea sub influența băuturilor alcoolice

 

 

Polițiștii Biroului Rutier Pitești l-au depistat pe S.F., de 37 de ani, din comuna Budeasa, care conducea un autoturism, pe D.J. 703K, pe raza comunei Budeasa, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal.

 

  •  

 

 

Conduceau fără drept

 

 

În data de 10 august a.c., poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Albeştii de Argeş au identificat pe raza comunei Corbeni, pe D.C. Oeştii Pământeni, J.P., de 38 de ani, din comuna Corbeni, care conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere.

 În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală conform art. 335 din Codul Penal.

 

  •  

 

 

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Topoloveni l-au depistat pe I.A., de 37 de ani, din Topoloveni, care conducea un moped, pe DJ 702  - Topoloveni, fără a poseda permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală conform art. 335 din Codul Penal.

 

  •  

 

 

Persoane bănuite de furt calificat, reținute de polițiști

 

 

În ziua de 10 august a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Lunca Corbului, și cei ai Formațiunii de Investigații Criminale din cadrul Poliției orașului Costești, au continuat cercetările într-un dosar penal, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Din cercetări, polițiștii au stabilit că în cursul lunii iulie a.c., R.T.A., de 19 ani, din Pitești, C.P., de 36 de ani, din Lunca Corbului și M.D.G., de 29 ani, din Pitești ar fi sustras un 45 de acumulatori auto, de la un număr de 23 de autovehicule parcate în incinta unei societăți comerciale, pe raza comunei Albota.

De asemenea, aceleași persoane sunt bănuite că în noaptea de 17 spre 18 aprilie a.c. ar fi sustras țevile de la instalația termică a unui cămin cultural din comuna Țițești.

Cei trei au fost reținuți pe bază de ordonanță pentru 24 de ore urmând ca la data de 11 august a.c., să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și arestare preventivă. 

Persoanele au fost întroduse în arestul IPJ Argeș.

 

  •