10 Octombrie 2017Sursa: BP-IPJ Argeş

Buletin de presa 10 octombrie 2017

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

 

 

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor municipale şi orăşeneşti de poliţie rutieră au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 120 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 52.630 de lei, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de circulaţie 10 permise de conducere și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

 

  •  

 

 

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș, l-au depistat,  pe Calea Craiovei, din municipiul Pitești, pe V.C., de 55 de ani, din municipiul Pitești, în timp ce conducea o autoutilitară, având permisul de conducere suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.

 

  •  

 

 

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești, Biroul Rutier, l-au depistat pe M.D., de 47 ani, din municipiul Pitești, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 337 din Codul Penal.

 

  •  

 

 

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Leordeni, l-au depistat pe I.N., de 46 de ani, din comuna Teiu, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 703B, pe raza comunei Căteasca, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal.

 

  •  

          

 

Societate comercială sancționată de polițiști

 

 

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, au efectuat un control la o societate comercială cu sediul în comuna Corbi, ce avea ca obiect de activitate prelucrarea materialului lemnos.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat că societatea deținea o cantitate de  aproximativ 5,6 mc. cherestea nuc și stejar, în valoare totală de 4.400 de lei, a căror proveniență nu a putut fi justificată cu documente legale.

Societatea comercială a fost sancționată contravențional conform Legii 171/2010, cu amendă în valoare totală de 6.000 de lei, iar cantitatea de 5,6 mc. cherestea, a fost confiscată.

 

  •