10 August 2017Sursa: BP-IPJ Argeş

Buletin de presa 10 august 2017

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

 

 

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor municipale şi orăşeneşti de poliţie rutieră au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 157 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 52.500 de lei și au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de circulaţie 20 de permise de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare.

 

  •  

 

 

Depistat conducând cu viteză excesivă

 

 

Polițiștii Biroului Rutier Pitești l-au depistat pe M.I., de 27 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe str. Tudor Vladimirescu, fiind înregistrat de aparatul radar cu o viteză de 105 Km/h.

Bărbatul a fost sancționat contravențional conform O.U.G.195/2002 R cu amendă în valoare de 1305 lei și i-a fost reținut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de circulație pentru 90 de zile.

 

  •  

 

 

Conducea fără drept

 

 

În data de 09 august a.c., polițiștii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Pitești, au depistat un minor, de 15 ani, din Pitești care conducea un moped neînmatriculat, fără a poseda permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334 și 335 din Codul Penal.

 

  •  

 

 

Conducea sub influența băuturilor alcoolice

 

 

În data de 10 august a.c., polițiștii din cadrul Politiei Orașului Mioveni l-au depistat în trafic, pe raza orașului Mioveni, pe N.F., de 22 de ani, din localitate, care conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Sf. Spiridon Mioveni, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal.

 

  •