18 Septembrie 2016Sursa: BP-IPJ Argeş

Buletin de presă 18 septembrie 2016

Sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri

 

         

În ultimele 48 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai  structurilor municipale şi orăşeneşti de poliţie rutieră au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 447 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 178.049 lei, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de circulaţie 19 permise de conducere şi au fost retrase 19 certificate de înmatriculare.

 

  •  

 

 

În data de 16 septembrie a.c., poliţiştii Formaţiunii Rutiere Costeşti l-au depistat pe C.F., de 43 de ani, din comuna Suseni, în timp ce conducea un moped pe raza oraşului Costeşti, str. Ştrandului,  aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal. 

 

  •  

 

 

În data de 18 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Piteşti l-au depistat pe B.C.I., de 29 de ani, din Piteşti in timp ce conducea un autoturism, pe strada Calea Câmpulung, din municipiul Piteşti, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, conform art. 336 din Codul Penal..

 

  •  

 

 

La data de 17 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung l-au depistat pe V.I. de 51 de ani, din comuna Bughea de Sus, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 735, Bughea de Sus, având numărul provizoriu de înmatriculare expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal, conform art. 334 din Codul Penal.

 

  •  

 

 

În data de 18 septembrie a.c., poliţiştii Biroului Rutier Curtea de Argeş au depistat un minor de 17 ani, din comuna Corbeni, care a condus un autoturism neînmatriculat pe strada Valea Iaşului, din Municipiul Curtea de Argeş, fără a poseda permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal, conform art. 334  şi art. 335 din Codul Penal.

 

  •  

 

 

Poliţiştii susţin competiţiile sportive legale

 

 

În data de 17 septembrie a.c. între orele 7.00 şi 18.30 poliţiştii Biroului Rutier Piteşti au acţionat pe bd. Nicolae Dobrin şi pe strada Războieni din municipiul Piteşti pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier pe perioada desfăşurării unei competiţii de automobilism viteză pentru amatori. Pe durata desfăşurării competiţiei nu au fost înregistrate evenimente.

Ulterior, între orele 22.00 şi 6.00  poliţiştii Biroului Rutier Piteşti au acţionat pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză si participă la întreceri neautorizate pe drumurile publice, ocazie cu care au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale, in valoare totală de 5.925 de lei.

 

  •  

 

 

În data de 17 septembrie a.c. 18 poliţişti din cadrul Biroului Rutier Curtea de Argeş şi Secţiei de Poliţie Rurală Albeştii de Argeş au acţionat pe DN7C – Transfăgărăşan, între orele 8.00 şi 18.00 pentru menţinerea ordinii publice şi asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier pe perioada desfăşurării unei competiţii de triatlon.

Pe durata desfăşurării competiţiei nu au fost înregistrate evenimente.

 

  •  

 

 

Mandat pus în executare de poliţişti

 

 

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bascov au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Arad, privind pe C.N., de 38 de ani, din comuna Merişani, condamnat la 1 an şi două luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Bărbatul a fost încarcerat la Penitenciarul Colibaşi.

 

  •  

 

 

Măsuri preventive propuse de poliţişti

 

 

La data de 15 septembrie a.c. poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Domneşti au sesizat Judecătoria Curtea de Argeş cu privire la faptul că M.P. de 41 de ani, din comuna Corbi, ar fi încălcat în repetate rânduri obligaţiile controlului judiciar dispus de Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş în data de 28 august a.c.,  bărbatul fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare.

În urma sesizării instanţa a dispus revocarea măsurii controlului judiciar şi a emis pe numele bărbatului un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Poliţiştii au pus în executare mandatul iar cel în cauză a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş. 

           

  •  

 

 

Galerie foto