07 Februarie 2018Sursa: BP-IPJ Argeş

UPDATE/PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE INFRACȚIUNI ECONOMICE

Mai multe sisteme informatice, telefoane mobile, tablete şi documente fiscale au fost ridicate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş în urma percheziţiilor efectuate în această dimineaţă. Cinci persoane au fost conduse la audieri.

 

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate în această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş au identificat şi ridicat în vederea continuării cercetărilor unităţi PC, imprimante, telefoane mobile şi tablete, susceptibile că ar fi fost folosite la săvârşirea de infracţiuni.

 

Totodată, poliţiştii au identificat şi ridicat în vederea continuării cercetărilor mai multe documente fiscale.

 

Cinci persoane au fost conduse la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş pentru audieri.

 

Reamintim că la data de 7 februarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale - Inspectoratul General al Poliţiei Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au efectuat 6 percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane şi sediile unor societăţi comerciale din judeţele Argeş, Olt şi Dolj, în cadrul unui dosar penal, întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

 

Cei vizaţi sunt bănuiţi că, în perioada august – noiembrie 2017, în calitate de administratori ai unei societăţi comerciale, cu profil de activitate comerţ cu produse din carne, ar fi omis în tot sau în parte să evidenţieze în registrele contabile operaţiunile comerciale efectuate.

 

Prejudiciul creat depăşeşte 450.000 de lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA.

 

La acţiune au participt şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.

Fişiere ataşate