11 August 2017Sursa: BP-IPJ Argeş

SF. MARIA ÎN SIGURANȚĂ

Peste 250 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție al Judeţului Arges, vor fi la datorie în medie, în fiecare zi, în intervalul 11 - 15 august a.c., pentru ca argeşenii să se bucure în siguranță de minivacanța de Sf. Maria.

 

Astfel, în această perioadă, peste 200 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, vor acţiona zilnic pe raza de competenţă pentru prevenirea şi combaterea faptelor de cerşetorie şi comerţ ilicit, precum şi a celorlalte fapte de natură a aduce atingere normelor de convieţuire socială.

 

O atenție deosebită va fi acordată zonelor aglomerate, stațiunilor turistice, dar și traseelor care converg spre lăcașele de cult unde vor avea loc manifestări religioase ocazionate de sărbătoarea Sf. Marii.

 

De asemenea, peste 40 de poliţişti din cadrul structurilor de poliţie rutieră vor acţiona zilnic pentru asigurarea desfăşurării în condiţii de siguranţă a traficului rutier. În fiecare zi a perioadei pe drumurile din judeţ vor fi prezente autospeciale echipate cu aparate radar care vor depista şi sancţiona conducătorii auto care nu vor respecta regimul de viteză.

 

Recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de drum, să respecte indicațiile polițiștilor rutieri și să manifeste o conduită preventivă în trafic.

 

În această perioadă în municipiul Curtea de Argeș vor fi organizate manifestări cultural artistice cu ocazia sărbătoririi Zilelor Municipiului Curtea de Argeș, la care se estimează că vor participa peste 2000 de persoane, precum și slujbe religiioase prilejuite de sărbătorirea hramului Mănăstirii Curtea de Argeș, unde se estimează că vor participa peste 4000 de persoane.                     

 

Pentru a nu fi victime ale infracțiunilor în spații aglomerate, polițiștii vă recomandă:

  • evitaţi să vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuit;
  • întotdeauna geanta să fie închisă și să se afle în câmpul dumneavoastră vizual;
  • ţineţi bagajul aşezat în faţa dvs.;
  • nu ţineţi portofelul, actele personale sau telefoanele mobile în buzunarele de la spatele pantalonului, acestea reprezintă o ţintă a hoţilor atât la urcare, coborâre, cât şi în timpul mersului în mijlocul de transport;
  • păstraţi banii şi alte obiecte de valoare în buzunarele interioare ale hainei;
  • căutaţi să vă schimbaţi locul, dacă în aglomeraţie, vă simţiţi înconjurat de persoane dubioase.
  • supravegheați în permanență copiii