19 Ianuarie 2017Sursa: BP-I.P.J. Argeș

EU, POLIȚISTUL...

Jur să respect Constituția, drepturile și libertățile fundamentale ale omului, să aplic în mod corect, și fără părtinire legile țării, să-mi îndeplinesc cu răspundere și bună credință îndatoririle ce îmi revin potrivit funcției și să păstrez secretul profesional. Așa să îmi ajute Dumnezeu!

 

Astfel au jurat credință 21 de polițiști în cadrul festivității care s-a desfășurat astăzi, 19 ianuarie a.c., în sala de ședințe a Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

 

În prezenţa șefilor de subunității și a reprezentanților organizațiilor sindicale aceștia au depus jurământul de credință față de patrie.

 

Festivitatea a fost deschisă de adjunctul șefului Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, dl. comisar șef de poliție Gherghe Gabriel. 

 

De asemenea reprezentanții organizațiilor sindicale li s-au adresat polițiștilor cu mesaje de încredere emoţionante.

 

Ceremonialul s-a încheiat cu felicitarea noilor polițiști de către comanda inspectoratului.

 

 

Informaţii de background

 

În județul Argeș, 8 poliţiste şi 6 poliţişti, care au promovat concursul pentru ocuparea unor posturi de agenți prin încadrare din sursă externă, organizat de Inspectoratul General al Poliției Române la data de 19 noiembrie a.c.

 

Începând din luna februarie, timp de trei luni de zile, noii poliţişti vor participa la cursul de iniţiere în carieră, un curs de pregătire intensivă. În acest timp vor fi instruiţi de profesori şi poliţişti specializaţi din cadrul Centrului de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor „Nicolae Golescu” Slatina.

 

După finalizarea cursului de iniţiere în cariera de poliţist, pentru 3 luni se vor afla în responsabilitatea unui coleg cu experienţă, care le va arăta ce presupune munca de poliţie, iar din acel moment vor avea şi dreptul folosirii armamentului din dotare. 

 

 

Galerie foto